5 manieren om lekker te slapen op vakantie

5 manieren om lekker te slapen op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, is het belangrijk om goed te kunnen slapen. Dit zorgt ervoor dat je energiek opstaat en volop kunt genieten van je vakantie. Toch kan het soms lastig zijn om in een vreemd bed te slapen of wanneer je in een andere tijdzone bent. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je toch een goede nachtrust kunt krijgen op vakantie.

Zorg voor een comfortabel bed
Een goed bed is de basis voor een lekkere nachtrust. Probeer daarom een accommodatie te kiezen met comfortabele bedden en kussens. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een hotel, kun je online reviews lezen en vragen of het hotel over comfortabele bedden beschikt. Ook kun je overwegen om een extra kussen mee te nemen als je van stevige kussens houdt.

Gebruik een slaapmasker en oordoppen
Als je op vakantie bent, kan het zijn dat je last hebt van licht of geluiden die je anders niet hebt. Een slaapmasker kan helpen om het licht te blokkeren en oordoppen kunnen voorkomen dat je gestoord wordt door bijvoorbeeld vliegtuig- of straatgeluiden.

Maak gebruik van natuurlijke slaapmiddelen
Er zijn een aantal natuurlijke middelen die je kunnen helpen om beter te slapen. Zo kun je bijvoorbeeld melatonine nemen, dat je kunt kopen bij de drogist of apotheek. Dit is een hormoon dat je hersenen aanmaken als het donker wordt en dat helpt om slaperig te worden. Ook kun je proberen om een kopje warme melk te drinken voordat je gaat slapen, of een warm bad te nemen met lavendelolie.

Zorg voor een goede ventilatie
Een goede ventilatie in de slaapkamer is belangrijk om frisse lucht te krijgen en om te voorkomen dat het te warm of te koud wordt. Zorg daarom dat je ramen open kunt zetten of dat er een ventilator aanwezig is in de kamer.

Maak een slaaproutine
Net als thuis is het belangrijk om een slaaproutine te houden op vakantie. Ga op hetzelfde tijdstip naar bed en sta op hetzelfde tijdstip op.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen