5 tips voor snel wennen aan wintertijd

  • Door Mieke
  • Tuesday 17 / 01 / 2023 0
5 tips voor snel wennen aan wintertijd

De wintertijd is weer aangebroken en dat betekent dat we een uur moeten bijtellen aan onze klokken. Voor sommigen is dit een makkie, terwijl anderen hier moeite mee hebben en last krijgen van slaapgebrek, vermoeidheid en andere klachten. Maar geen zorgen, want met deze 5 tips kun je snel wennen aan de wintertijd:

Ga op tijd naar bed
Dit klinkt misschien als een open deur, maar het is wel degelijk belangrijk om op tijd naar bed te gaan. Zoek daarom een vaste bedtijd en hou je hieraan. Zo zorg je ervoor dat je genoeg slaap krijgt en beter kunt wennen aan de wintertijd.

Voorkom licht in de slaapkamer
Licht kan de productie van het slaaphormoon melatonine verstoren, wat kan leiden tot slaapgebrek. Zorg daarom voor donkere gordijnen of een slaapmasker om licht te blokkeren.

Pas je eet- en drinkpatroon aan
De wintertijd kan invloed hebben op je eet- en drinkpatroon. Zoek daarom naar gezonde maaltijden en snacks om te eten en drink voldoende water. Vermijd cafeïne en alcohol vlak voor het slapengaan, want dit kan het slapen belemmeren.

Maak gebruik van lichttherapie
Lichttherapie kan helpen om je biologische klok op tijd te zetten en zo te wennen aan de wintertijd. Zet een lamp of kaars aan wanneer je wakker wordt en blijf daar bij zitten totdat het donker wordt. Zo krijgt je lichaam het signaal dat het tijd is om wakker te blijven.

Maak gebruik van slaapmiddelen
Als je moeite hebt om in slaap te vallen of om te blijven slapen, kan het gebruik van slaapmiddelen een optie zijn. Raadpleeg hiervoor wel eerst een arts of apotheker om te kijken wat het beste bij je past.

Met deze 5 tips zul je snel wennen aan de wintertijd en kun je genieten van een goede nachtrust. Zoek wat werkt voor jou en hou je hieraan, zodat je uitgerust en energiek de dag tegemoet kunt gaan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen