Beweging: de sleutel tot een goede nachtrust

  • Door Jantine
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
Beweging: de sleutel tot een goede nachtrust

Als je last hebt van slechte slaapkwaliteit, kan het nuttig zijn om te kijken naar hoe actief je gedurende de dag bent. Beweging kan namelijk een grote impact hebben op hoe goed je slaapt.

Hoe werkt beweging?
Wanneer we bewegen, produceren we endorfine, wat kan helpen om stress te verminderen en ons energieker te maken. Dit kan ons helpen om 's avonds beter te ontspannen en in slaap te vallen. Beweging kan ook de bloedcirculatie verbeteren, wat kan helpen om onze spieren te ontspannen en ons te helpen om een diepere slaap te bereiken.

Hoeveel beweging heb je nodig?
Er is geen "een-maat-past-alle" antwoord op hoeveel beweging je nodig hebt om een goede slaapkwaliteit te behouden. Het is echter wel belangrijk om dagelijks te bewegen, en het is aan te raden om ten minste 150 minuten per week matig intensief te bewegen. Dit kan bijvoorbeeld lopen, fietsen of zwemmen zijn.

Wat voor soort beweging is het beste?
Het is aan te raden om beweging te kiezen die je leuk vindt, zodat je gemotiveerd blijft om het te blijven doen. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat sommige vormen van beweging beter geschikt zijn om 's avonds te doen dan andere. Het is bijvoorbeeld beter om rustig te wandelen of yoga te doen dan om intensief te gaan sporten vlak voor het slapen gaan. Dit kan namelijk het energieniveau verhogen en het moeilijker maken om in slaap te vallen.

Conclusie
Beweging kan een grote impact hebben op hoe goed we slapen. Het is daarom belangrijk om dagelijks te bewegen en te kiezen voor rustigere vormen van beweging vlak voor het slapen gaan. Zo kan je de slaapkwaliteit verbeteren en beter uitgerust wakker worden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen