Terug

De wondere wereld van slaap: Ontdek de fases van slaap en wat ze betekenen

  • Door Jantine
  • Wednesday 18 / 01 / 2023 0
De wondere wereld van slaap: Ontdek de fases van slaap en wat ze betekenen

Slaap is een belangrijk onderdeel van ons leven en we besteden gemiddeld een derde van onze tijd aan het slapen. Hoewel we misschien denken dat we gewoon de hele tijd rustig liggen te dutten, gebeurt er veel meer tijdens onze slaap. Er zijn vijf verschillende fases van slaap en elk van hen heeft een specifieke functie in ons lichaam. Laten we eens kijken naar de verschillende fases van slaap en wat ze betekenen.

Fase 1: Dromerige slaap

De eerste fase van slaap wordt ook wel de dromerige slaap genoemd en is de overgang van wakker naar slaap. Tijdens deze fase zijn we nog steeds licht wakker en kan ons lichaam gemakkelijk wakker gemaakt worden. We kunnen ook licht dromen tijdens deze fase en ons lichaam begint zich te ontspannen.

Fase 2: Lichte slaap

De tweede fase van slaap is de lichte slaap en duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Tijdens deze fase zijn we nog steeds gemakkelijk wakker te maken, maar ons lichaam begint zich te ontspannen en onze ademhaling en hartslag vertragen. We kunnen nog steeds dromen tijdens deze fase, maar ze zijn vaak korter en minder intense dan de dromen in de dromerige slaap.

Fase 3: Diepe slaap

De derde fase van slaap is de diepe slaap en duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. Tijdens deze fase is ons lichaam volledig ontspannen en het is moeilijker om wakker te worden. Ons lichaam begint ook te herstellen en te genezen tijdens deze fase, wat belangrijk is voor onze fysieke gezondheid. Dit is ook de fase waarin we de meeste dromen hebben en ze kunnen soms langer en intenser zijn dan in de vorige fases.

Fase 4: REM-slaap

De vierde fase van slaap is de REM-slaap, wat staat voor Rapid Eye Movement (snelle oogbewegingen). Tijdens deze fase hebben we de meeste dromen en onze ogen bewegen snel heen en weer onder onze oogleden. Ons lichaam is ook volledig ontspannen tijdens deze fase.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 633 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen