Terug

Hoe herken je slaapapneu en wat kun je eraan doen?

  • Door Mieke
  • Wednesday 18 / 01 / 2023 0
Hoe herken je slaapapneu en wat kun je eraan doen?

Slaapapneu is een slaapstoornis waarbij mensen tijdens hun slaap herhaaldelijk ademstilstanden hebben die tot 10 seconden of langer kunnen duren. Deze ademstilstanden kunnen leiden tot verminderde bloedcirculatie en zuurstofgebrek in het lichaam, wat op termijn kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Gelukkig zijn er manieren om slaapapneu te herkennen en er iets aan te doen.

Om slaapapneu te herkennen, kun je op zoek gaan naar bepaalde symptomen. Dit zijn onder andere snurken, moeite met slapen, overdag moe zijn, concentratieproblemen en een droge mond of keel bij het wakker worden. Als je deze symptomen herkent en je denkt dat je slaapapneu hebt, is het verstandig om naar een arts te gaan voor een slaaptest.

Er zijn verschillende behandelingen voor slaapapneu, afhankelijk van de ernst van de stoornis. Een van de meest voorkomende behandelingen is de slaapapneumasker, ook wel CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) genoemd. Dit apparaat zorgt ervoor dat je tijdens het slapen voldoende lucht krijgt en helpt bij het voorkomen van ademstilstanden. Andere behandelingen kunnen zijn: gewichtsverlies, slaaphouding aanpassen, medicatie en chirurgie.

Het is belangrijk om slaapapneu te herkennen en te behandelen, omdat het kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en suikerziekte. Door middel van een slaaptest en behandeling kun je echter de gezondheidsrisico's verminderen en weer een goede nachtrust hebben.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 633 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen