Terug

Japan: het land waar men het minste slaapt

  • Door Floor
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
Japan: het land waar men het minste slaapt

Japan is een land bekend om haar hardwerkende en gedisciplineerde bevolking. Maar het lijkt erop dat dit ook betekent dat ze het minste slaapt van alle landen in de wereld. Volgens de World Health Organization (WHO) hebben Japanners gemiddeld slechts 6 uur en 22 minuten slaap per nacht. Dit is minder dan in elk ander land.

Maar waarom slapen Japanners zo weinig? Er zijn verschillende redenen hiervoor. Ten eerste heeft het drukke werkleven van veel Japanners een grote impact op hun slaap. Veel Japanners werken lange uren en hebben weinig tijd voor rust en ontspanning. Bovendien is het culturele idee dat hard werken belangrijker is dan voldoende slaap, wat kan leiden tot slaaptekort.

Daarnaast heeft het Japanse klimaat ook een impact op het slaappatroon van de bevolking. In de zomer kan het extreem heet en vochtig zijn, wat het moeilijk maakt om te slapen. In de winter daarentegen kan het extreem koud zijn, wat kan leiden tot koude voeten en handen, wat ook kan leiden tot slaapproblemen.

Maar het slaaptekort in Japan gaat verder dan alleen maar culturele en klimatologische factoren. Er zijn ook gezondheidsproblemen die samenhangen met het weinige slaap van Japanners. Volgens de Japanse regering hebben ongeveer 35% van de Japanners last van slaapapneu, wat kan leiden tot vermoeidheid en concentratieproblemen. Bovendien kan het slaaptekort leiden tot andere gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk en obesitas.

Hoewel het slaaptekort in Japan een serieus probleem is, zijn er ook initiatieven om het te verbeteren. De Japanse regering heeft bijvoorbeeld de "Good Sleep Law" ingevoerd, waarbij bedrijven worden aangemoedigd om hun werknemers voldoende rust te geven. Er zijn ook tal van slaapklinieken en -centra die mensen helpen om hun slaapproblemen op te lossen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 633 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen