Slapen met een kater: hoe alcohol je slaap beïnvloedt

Slapen met een kater: hoe alcohol je slaap beïnvloedt

Alcohol kan een leuk en ontspannend middel zijn om te gebruiken tijdens sociale bijeenkomsten, maar het kan ook een negatief effect hebben op onze slaap. Maar wat is precies de invloed van alcohol op ons slaappatroon en hoe kan het onze slaapkwaliteit beïnvloeden?

In eerste instantie kan alcohol helpen om ons sneller in slaap te laten vallen. Dit komt omdat het ons relaxeert en de productie van melatonine, het hormoon dat ons helpt om te slapen, verhoogt. Maar dit is slechts een tijdelijk effect. Uiteindelijk kan alcohol onze slaapkwaliteit achteruit doen gaan en zorgen voor onrustige nachten.

Door alcohol te consumeren, kunnen we wakker worden tijdens de nacht en moeilijker weer in slaap vallen. Dit komt omdat alcohol onze stofwisseling verstoort en ons metabolisme vertraagt. Hierdoor komen we moeilijker in de diepe slaapfase, wat onze slaapkwaliteit aantast.

Daarnaast kan alcohol leiden tot snurken en ademhalingsproblemen, wat kan leiden tot slaapapneu. Slaapapneu is een aandoening waarbij we tijdens de slaap onvoldoende zuurstof binnenkrijgen, wat ons kan wakker maken en leiden tot onrustige nachten.

Het is daarom belangrijk om alcohol te consumeren met mate. Het is aanbevolen om maximaal één tot twee glazen per dag te drinken, en te vermijden om alcohol te consumeren vlak voor het slapengaan. Door alcohol te beperken, kun je ervoor zorgen dat je een betere slaapkwaliteit hebt en rustig en uitgerust wakker wordt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen