Van slapen op de grond tot bedden met memory foam: hoe slapen is veranderd door de eeuwen heen

  • Door Floor
  • Tuesday 07 / 03 / 2023 0
Van slapen op de grond tot bedden met memory foam: hoe slapen is veranderd door de eeuwen heen

Slaap is een belangrijk onderdeel van ons leven, maar hoe hebben we dat vroeger gedaan en hoe is het veranderd tot nu toe? In de middeleeuwen waren bedden niet zo gemakkelijk te krijgen als tegenwoordig en de meeste mensen sliepen op de grond of op een strozak. Het was ook gebruikelijk om samen te slapen met je gezin of met andere mensen om warm te blijven in de koude winters.

In de 18e eeuw kwamen bedden met lattenbodems op de markt, wat een verbetering was ten opzichte van het slapen op de grond. Maar het was pas in de 19e eeuw dat bedden met matrassen en kussens op de markt kwamen, wat het comfort van het slapen aanzienlijk verhoogde. In de 20e eeuw werden steeds meer innovaties geïntroduceerd, zoals waterbedden en memory foam matrassen, wat het comfort nog verder verbeterde.

Tegenwoordig hebben we een enorme keuze aan bedden, matrassen en kussens om uit te kiezen en we kunnen ons aanpassen aan onze individuele behoeften en voorkeuren. We kunnen ook kiezen voor slimme bedden met allerlei technologische snufjes, zoals een ingebouwd alarm en een fitness tracker.

Het is duidelijk dat het slapen in de loop der eeuwen is verbeterd en het comfort van het slapen is aanzienlijk toegenomen. Dus volgende keer als je in je comfortabele bed ligt, bedenk dan hoe anders het vroeger was en geniet van het gemak en comfort dat we tegenwoordig hebben.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen