Terug

Waarom we in de winter meer slaap nodig hebben

  • Door Mieke
  • Tuesday 17 / 01 / 2023 0
Waarom we in de winter meer slaap nodig hebben

De winter is een tijd van kou, donkerte en soms ook van stress en drukte met de feestdagen. Maar het is ook een tijd waarin we meer slaap nodig hebben. Waarom is dat eigenlijk?

Ten eerste heeft ons lichaam in de winter meer energie nodig om warm te blijven. Als het koud is, gebruiken we extra energie om onszelf op temperatuur te houden, wat betekent dat we meer calorieën verbruiken. Dit kan leiden tot vermoeidheid en de behoefte aan meer slaap om ons te helpen ons energieniveau op peil te houden.

Ten tweede heeft de winter ook invloed op onze hormonen. In de herfst en winter neemt onze productie van het hormoon melatonine toe, wat ons slaperig maakt. Melatonine is het hormoon dat ons regelt wanneer we wakker en wanneer we in slaap vallen. In de winter neemt onze productie van melatonine toe omdat de dagen korter zijn en er minder licht is. Dit kan ons ertoe aanzetten om eerder naar bed te gaan en langer te slapen.

Ten derde kan de winter ook leiden tot een vermindering van onze vitamine D-niveaus. Vitamine D is een belangrijke vitamine die we krijgen van zonlicht. In de winter zijn de dagen korter en is er minder zonlicht, wat kan leiden tot lagere vitamine D-niveaus. Laag vitamine D kan leiden tot vermoeidheid en de behoefte aan meer slaap.

Al met al is het normaal om in de winter meer slaap nodig te hebben. Als je je moe voelt en de behoefte hebt om meer te slapen, luister dan naar je lichaam en probeer wat extra slaap te krijgen. Dit kan helpen om je energieniveau op peil te houden en je te helpen om de winter door te komen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 665 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen