Terug

Wasinstructie

Nieuwe dekbedovertrekken of hoeslakens? Let op bij de eerste wasbeurt!

Wij adviseren je om nieuwe dekbedovertrekken en hoeslakens altijd eerst te wassen voor gebruik. Zo weet je zeker dat je heerlijk frisse en schone nieuwe overtrekken en hoeslakens hebt. Daarbij neemt nieuw beddengoed, wat nog niet gewassen is, ook minder goed vocht op. Na de eerste keer wassen wordt het vermogen om vocht te absorberen geactiveerd, zodat jij lekker comfortabel kunt slapen.
Verder is het ook van belang voor het optimaal hechten van de kleuren om het nieuwe beddengoed eerst te wassen voor gebruik. Door het wassen zet je de kleur als het ware vast op het beddengoed en voorkom je daarmee dat het snel vaal wordt.

Hierbij onze tips voor de eerste wasbeurt bij nieuwe dekbedovertrekken en hoeslakens:

 • Was de eerste keer maximaal op 30 graden (bij de volgende wasbeurten raden wij aan te wassen op maximaal 40 graden).
 • Voeg een kleur scheutje azijn (ipv wasverzachter) toe bij (alleen bij de eerst wasbeurt). Dit zorgt voor beter kleurbehoud, door een chemische reactie wordt de losse verf op het overtrek gebonden. Ook zorgt het ervoor dat overtollige verfresten worden verwijderd.
 • Was altijd het beddengoed binnenstebuiten en stop het overtrek in de kussensloop (in 1 van de kussenslopen bij 2-persoons of lits-jumeaux) om te voorkomen dat kleuren vaal worden of gaan verlopen.
 • Het beddengoed niet voor het eerste gebruik spoelen of weken. Laat het nooit (in)weken (om die reden raden we handwas af).
 • Houdt de was altijd gescheiden, om te voorkomen dat kleuren van nieuw textiel op ander (al eerder gewassen textiel) gaat afgeven.
 • Stop je wasmachine nooit te vol en was items van verschillende stoffen niet samen (en voeg zeker geen handdoeken toe). Dit kan namelijk leiden tot wrijving en dat zorgt ervoor dat de stof gaat pillen (pluisjes op de stof).
 • Om pillen te voorkomen kun je het beste wassen (en centrifugeren) met zo min mogelijk toeren op het kortste programma in de wasmachine.

En onze tips voor het drogen:

 • Bij voorkeur overtrekken en hoeslakens niet in de droger doen (zeker de eerste keer mag het niet in de droger ivm het risico op krimp). Hangend drogen geeft het beste resultaat, en zorgt voor minder kreukels. Wanneer je het beddengoed buiten hangt om te drogen, draai het dan binnenstebuiten zodat de kleuren niet verbleken door de zon.
 • Wil je je overtrek of hoeslaken toch in de droger doen? Dan kun je het beste drogen op de laagste stand (lage temperatuur en kort programma). Stop je droger niet te vol, dit leidt tot wrijving wat ervoor zorgt dat de stof gaat pillen. Check daarnaast ook altijd even het waslabel.
 • Laat de overtrekken en hoeslakens nooit in natte toestand liggen, ook niet in de wasmachine
 • Let op! Zeker bij dekbedovertrekken met een mix van polyester/katoen en bij jersey hoeslakens is voorzichtigheid geboden: Droog je te heet of te snel, dan neemt de kans toe dat de stof vaal wordt, gaat krimpen of gaat pillen. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 8,9 / 10 - 515 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen