5 mythes over slapen: de waarheid ontrafeld

  • Door Floor
  • Friday 10 / 03 / 2023 0
5 mythes over slapen: de waarheid ontrafeld

Er zijn veel mythes over slapen die al jarenlang rondgaan, maar hoe waar zijn ze eigenlijk? Laten we eens kijken naar 10 van deze mythes en de waarheid achter elk van hen:

"Je moet 8 uur per nacht slapen"
Hoewel het aanbevolen wordt om gemiddeld 8 uur per nacht te slapen, is dit niet voor iedereen hetzelfde. Sommige mensen hebben meer slaap nodig terwijl anderen prima functioneren met minder. Het belangrijkste is dat je je uitgerust voelt en dat je genoeg slaap hebt om je dagelijkse taken te volbrengen.

"Je moet elke nacht op hetzelfde tijdstip naar bed gaan"
Het is wel aanbevolen om een consistente slaaproutine te hebben, maar dit betekent niet dat je elke nacht op precies hetzelfde tijdstip naar bed moet gaan. Als je bijvoorbeeld op een vrijdagavond wat later naar bed gaat omdat je uit bent geweest, is dat geen probleem zolang je op zaterdag wel weer op tijd naar bed gaat om bij te slapen.

"Slapen met je hoofd naar het noorden is beter voor je gezondheid"
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat het beter is om met je hoofd naar het noorden te slapen. Het belangrijkste is dat je comfortabel ligt en dat je bed een goede ondersteuning biedt voor je rug en nek.

"Je kunt niet te veel slapen"
Hoewel het klinkt alsof het goed is om zo veel mogelijk te slapen, kan te veel slapen ook negatieve gevolgen hebben. Als je te veel slaapt, kan dit leiden tot een slechte concentratie, een verminderd energieniveau en zelfs gewichtstoename. Het is dus belangrijk om een gezonde balans te vinden tussen genoeg slaap en niet te veel.

"Slaapkamertemperaturen moeten koel zijn"
Hoewel het waar is dat een koelere slaapkamertemperatuur beter is voor de slaapkwaliteit, betekent dit niet dat de kamer helemaal koud moet zijn. Een temperatuur tussen de 15-20 graden Celsius is het beste voor de meeste mensen. Als je het te koud of te warm hebt, kan dit leiden tot een slechte slaapkwaliteit.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen