5 handige tips om snel te herstellen van een jetlag

  • Door Mieke
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
5 handige tips om snel te herstellen van een jetlag

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat we na een lange vlucht moe, uitgeput en misselijk aankomen op onze bestemming. Dit komt door de jetlag, een verstoring van ons biologische ritme die ontstaat wanneer we ons in een andere tijdzone bevinden. Gelukkig zijn er een aantal handige trucs om snel te herstellen van een jetlag.

Probeer zo snel mogelijk je slaapritme aan te passen aan de lokale tijd. Dit betekent dat je 's ochtends vroeg op moet staan en 's avonds op tijd naar bed moet gaan, ook al ben je nog niet moe. Zo kun je snel wennen aan het nieuwe ritme.

Zorg voor voldoende licht. Wanneer je in een andere tijdzone bent, kan het soms moeilijk zijn om wakker te blijven wanneer het licht buiten nog niet aan is. Zorg daarom voor voldoende licht in de ruimte waar je verblijft, bijvoorbeeld door het openen van de gordijnen of het aanzetten van een lamp. Zo kan je biologische klok aanpassen aan de lokale tijd.

Vermijd cafeïne en alcohol. Beide stoffen kunnen het moeilijker maken om in slaap te vallen en te blijven slapen. Probeer daarom deze stoffen te vermijden, vooral in de avond.

Neem een slaapmiddel. Als je moeite hebt om in slaap te vallen, kan het nemen van een slaapmiddel je helpen om snel te herstellen van de jetlag. Let wel op dat je dit alleen doet onder begeleiding van een arts en niet te vaak gebruikt.

Maak gebruik van ontspanningstechnieken. Zoals mediteren, yoga of ademhalingsoefeningen kunnen helpen om te ontspannen en te rusten, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust.

Het is normaal dat het even duurt voordat je je helemaal aangepast hebt aan de nieuwe tijdzone. Wees daarom geduldig en blijf deze tips toepassen totdat je weer helemaal op je gemak voelt en goed slaapt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen