5 manieren om je slaapkamer op te vrolijken met planten

  • Door Emma
  • Tuesday 17 / 01 / 2023 0
5 manieren om je slaapkamer op te vrolijken met planten

Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze hebben ook veel voordelen voor onze gezondheid en welzijn. Ze filteren luchtvervuiling uit de lucht, verhogen de luchtvochtigheid en kunnen stress verminderen. Dus waarom niet wat groen toevoegen aan je slaapkamer? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

Kies de juiste planten
Het is belangrijk om planten te kiezen die geschikt zijn voor de lichtomstandigheden in je slaapkamer. Als je slaapkamer geen direct zonlicht krijgt, kies dan voor planten die het goed doen in indirect licht, zoals de vrouwentong, de rubberplant of de kleine palmboom. Als je slaapkamer wel direct zonlicht krijgt, kies dan voor planten die het goed doen in direct licht, zoals de cactus, de succulenten of de vijgenboom.

Zet planten op een hoge plaats
Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze kunnen ook dienen als een natuurlijke scheidingsmuur tussen twee gebieden in je slaapkamer. Zet daarom je planten op een hoge plaats, zoals op een boekenplank of op een tafel tegen de muur, zodat ze ook visueel impact hebben.

Gebruik mooie potten of manden
Een plant ziet er nog mooier uit als hij in een mooie pot of mand wordt geplaatst. Kies voor een pot of mand die bij je interieur past, of ga voor een opvallende kleur of patroon om je slaapkamer op te vrolijken.

Maak gebruik van hangplanten
Als je geen ruimte hebt op de grond of op een tafel, overweeg dan om hangplanten te gebruiken. Hangplanten zijn een geweldige manier om visueel interesse toe te voegen aan een hoek van de kamer zonder de vloerruimte te bezetten.

Maak een groene muur
Als je houdt van groen en je hebt een lege muur in je slaapkamer, overweeg dan om een groene muur te maken. Dit kan worden gedaan door middel van hangende planten of door het plaatsen van kleinere planten op een plank of op een andere manier op de muur.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen