5 manieren om rugklachten na het slapen te voorkomen

  • Door Mieke
  • Monday 23 / 01 / 2023 0
5 manieren om rugklachten na het slapen te voorkomen

Rugklachten na het slapen zijn helaas een veelvoorkomend probleem. Het kan zich manifesteren als pijn in de rug, nek of schouders en kan leiden tot verminderde mobiliteit en comfort tijdens de dag. Gelukkig zijn er een aantal manieren om rugklachten te voorkomen of te verminderen na het slapen.

Kies het juiste matras
Het juiste matras kan een wereld van verschil maken voor de gezondheid van je rug. Kies een matras dat ondersteuning biedt aan de natuurlijke bocht van je rug, zonder te hard of te zacht te zijn. Overleg eventueel met een chiropractor of fysiotherapeut om te bepalen welk type matras het beste bij je past.

Gebruik een goed hoofdkussen
Net als het juiste matras is ook het juiste hoofdkussen belangrijk voor de gezondheid van je rug. Kies een kussen dat ondersteuning biedt aan je nek en schouders, zodat je rug in een neutrale positie blijft tijdens het slapen.

Slaap op je rug
Slaap op je rug is de meest neutrale houding voor je rug. Dit kan helpen om rugpijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Probeer een kussen onder je knieën te leggen om extra ondersteuning te bieden aan je rug.

Vermijd te lang op je zij te liggen
Als je op je zij slaapt, kan het helpen om rugklachten te verminderen door een kussen tussen je knieën te leggen. Dit helpt om de druk op je rug te verminderen. Probeer ook om niet te lang op één zij te blijven liggen, om te voorkomen dat je rug vermoeid raakt.

Gebruik een rugrol
Een rugrol kan helpen om de natuurlijke bocht van je rug te behouden tijdens het slapen. Leg de rugrol onder je benen of onder je rug om ondersteuning te bieden en de druk te verminderen.

Door deze tips op te volgen, kan je rugklachten na het slapen helpen verminderen en kan je weer comfortabel en zonder pijn de dag doorbrengen. Als je langdurige rugklachten hebt, is het altijd verstandig om een arts te raadplegen voor professioneel advies en behandeling.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen