5 manieren om snel te wennen aan de wintertijd

  • Door Mieke
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
5 manieren om snel te wennen aan de wintertijd

Met de komst van de wintertijd kan het soms even wennen zijn om aan het vroegere slapen en opstaan te wennen. Maar met deze tips kun je snel aan de wintertijd wennen:

Begin langzaam aan het vroegere slapen. Een week voor de wintertijd begint, kun je je bedtijd langzaam verplaatsen naar een uur eerder. Zo zal je lichaam al wat gewend zijn aan het vroegere slapen wanneer de wintertijd begint.

Maak gebruik van lichttherapie. Door het vroegere donker worden kan het moeilijk zijn om wakker te blijven. Maak daarom gebruik van lichttherapie door bijvoorbeeld een lichttherapielamp te gebruiken of een ochtendwandeling te maken. Dit helpt om je biologische klok opnieuw te synchroniseren.

Plan voldoende slaaptijd in. Het is belangrijk om voldoende slaap te krijgen om aan de wintertijd te wennen. Zorg daarom dat je genoeg tijd hebt om te slapen en probeer vaste slaaptijden aan te houden.

Maak gebruik van koffie en theine. Koffie en theine kunnen helpen om wakker te blijven tijdens de wintertijd. Maar let op: te veel hiervan kan ook leiden tot slapeloosheid. Gebruik dit daarom met mate.

Vermijd schermgebruik vlak voor het slapen. Het blauwe licht van schermen kan de aanmaak van het slaaphormoon melatonine verstoren. Probeer daarom een uur voor het slapen geen schermen meer te gebruiken.

Met deze tips zul je snel aan de wintertijd wennen en weer lekker uitgerust wakker worden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen