5 manieren om snurken tegen te gaan en een betere nachtrust te krijgen

  • Door Jantine
  • Wednesday 22 / 02 / 2023 0
5 manieren om snurken tegen te gaan en een betere nachtrust te krijgen

Snurken kan storend zijn voor zowel de snurker als de mensen in de omgeving. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om snurken te verminderen of zelfs te voorkomen. Hier zijn vijf manieren om snurken tegen te gaan en een betere nachtrust te krijgen:

Slaap op je zij. Door op je rug te slapen kan je tong naar achteren zakken en kan er druk op je luchtpijp komen, wat kan leiden tot snurken. Door op je zij te slapen, kan dit worden voorkomen.

Vermijd alcohol en roken. Alcohol en roken kunnen de spieren in de keel verzwakken, wat kan leiden tot snurken. Probeer dus om vlak voor het slapen gaan geen alcohol te drinken en te roken.

Gebruik een kussen om je hoofd en nek te ondersteunen. Een kussen dat je hoofd en nek op de juiste hoogte houdt, kan helpen om de luchtwegen vrij te houden en snurken te verminderen.

Maak gebruik van neusspray. Als snurken het gevolg is van een verstopte neus, kan het gebruik van neusspray helpen om de neus vrij te maken en snurken te verminderen.

Overweeg het gebruik van een snurkbeugel. Een snurkbeugel is een apparaat dat in de mond wordt gedragen en de luchtwegen vrij houdt door de tong naar voren te duwen. Dit kan helpen om snurken te verminderen of zelfs te voorkomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat snurken soms een teken kan zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem, zoals slaapapneu. Als snurken een probleem vormt en niet met de bovenstaande tips kan worden opgelost, raadpleeg dan een arts voor verdere beoordeling en behandeling. Door snurken te verminderen of te voorkomen, kun je niet alleen de nachtrust van jezelf en je partner verbeteren, maar ook je algehele gezondheid.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen