5 manieren om snurken tegen te gaan: tips voor een rustige nachtrust

  • Door Floor
  • Tuesday 07 / 03 / 2023 0
5 manieren om snurken tegen te gaan: tips voor een rustige nachtrust

Snurken kan niet alleen storend zijn voor de slaper zelf, maar ook voor hun partner en eventuele huisgenoten. Gelukkig zijn er een aantal manieren om snurken te verminderen of zelfs te stoppen. Hier zijn vijf tips voor een rustige nachtrust:

Probeer op je zij te slapen in plaats van op je rug. Wanneer je op je rug slaapt, kan de tong naar achteren rollen en de luchtwegen blokkeren, wat leidt tot snurken. Door op je zij te slapen, kan de lucht vrijer stromen en het snurken verminderen.

Zorg voor een goede luchtcirculatie in de slaapkamer. Open het raam of zet een ventilator aan om de lucht te verversen en de luchtwegen open te houden.

Probeer niet te veel te drinken vlak voor het slapen gaan. Alcohol en sommige medicijnen kunnen de spieren in de keel en tong verzwakken, wat kan leiden tot snurken.

Probeer gewicht te verliezen als je overgewicht hebt. Overgewicht kan leiden tot obesitas, wat de kans op snurken vergroot. Door gewicht te verliezen, kan het snurken verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Overweeg het gebruik van een anti-snurkbeugel of -kussen. Deze producten helpen de luchtwegen open te houden en kunnen snurken verminderen. Het is wel belangrijk om een professioneel advies te vragen voordat je een dergelijk product gaat gebruiken.

In sommige gevallen kan snurken ook wijzen op een onderliggend gezondheidsprobleem, zoals slaapapneu. Als je last hebt van ernstig of frequent snurken, raadpleeg dan een arts voor een professioneel advies. Door deze tips op te volgen en professioneel advies te vragen waar nodig, kan snurken worden verminderd en kan je weer genieten van een rustige nachtrust.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen