5 Tips om rugklachten te verminderen na het slapen

  • Door Mieke
  • Saturday 21 / 01 / 2023 0
5 Tips om rugklachten te verminderen na het slapen

We hebben allemaal wel eens last van rugklachten na het slapen. Het kan vervelend zijn en belemmeren in onze dagelijkse activiteiten. Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze klachten te verminderen. Hieronder geven we een aantal tips:

Kies de juiste matras: Een goede matras is belangrijk om rugklachten te voorkomen. Kies een matras die voldoende ondersteuning biedt en aansluit bij jouw slaaphouding. Als je bijvoorbeeld op je zij slaapt, is een hardere matras beter dan als je op je rug of buik slaapt.

Gebruik een kussentje voor ondersteuning: Als je op je zij slaapt, kan het gebruik van een kussentje tussen je knieën helpen om de natuurlijke kromming van je rug te behouden. Dit kan rugpijn verminderen.

Slaap op een juiste houding: Probeer altijd op je rug of zij te slapen, in plaats van op je buik. Dit kan helpen om rugklachten te verminderen. Als je op je rug slaapt, kan het gebruik van een kussen onder je knieën ook helpen om de natuurlijke kromming van je rug te behouden.

Gebruik een goed ondersteunend kussen: Het gebruik van een goed ondersteunend kussen kan helpen om rugklachten te verminderen. Kies een kussen dat voldoende ondersteuning biedt voor je nek en schouders, afhankelijk van je slaaphouding.

Zorg voor voldoende beweging: Bewegen kan helpen om rugklachten te verminderen. Probeer tijdens de dag voldoende te bewegen, zoals wandelen of stretch-oefeningen doen. Dit kan ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te versterken.

Door deze tips te volgen, kan je rugklachten na het slapen verminderen en weer comfortabeler slapen. Zo kun je weer fris en uitgerust opstaan en je dagelijkse activiteiten onbelemmerd uitvoeren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen