5 Tips voor een goede nachtrust tijdens thuiswerken

  • Door Annick
  • Monday 16 / 01 / 2023 0
5 Tips voor een goede nachtrust tijdens thuiswerken

Met de corona pandemie en de opkomst van thuiswerken, is het belangrijker dan ooit om goed te slapen. Goed slapen zorgt niet alleen voor meer energie en productiviteit op het werk, het heeft ook positieve effecten op onze mentale gezondheid. Maar hoe zorg je ervoor dat je goed slaapt tijdens het thuiswerken? Hier zijn 5 tips om je te helpen:

Maak een vast slaapschema. Het is belangrijk om elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan, ook in het weekend. Zo kan je lichaam zich aanpassen aan een routine en zal het makkelijker inslapen.

Zorg voor een comfortabele slaapomgeving. Zorg ervoor dat je kamer donker, stil en op een comfortabele temperatuur is. Gebruik eventueel een oogmasker of oordoppen als je gevoelig bent voor licht of geluid.

Vermijd schermgebruik vlak voor het slapengaan. Het blauwe licht van elektronische apparaten kan ons biologische klok verstoren en het inslapen bemoeilijken. Probeer daarom minstens een uur voor het slapengaan geen schermen meer te gebruiken.

Maak gebruik van ontspannende technieken. Leg een boek weg en probeer in plaats daarvan te mediteren, te ademhalingsoefeningen te doen of een warme douche te nemen voordat je naar bed gaat. Dit kan je helpen om te ontspannen en sneller in slaap te vallen.

Voorkom overschrijding van werk en privé. Het is gemakkelijk om tijdens het thuiswerken de grens tussen werk en privé te laten vervagen. Probeer daarom duidelijke afspraken te maken met jezelf over wanneer je stopt met werken en wanneer je tijd hebt voor jezelf en je rust. Zo kan je beter ontspannen en een betere nachtrust hebben.

Door deze tips te volgen, kan je hopelijk een betere nachtrust krijgen tijdens het thuiswerken. Vergeet niet dat het belangrijk is om te luisteren naar je lichaam en eventueel professioneel advies te vragen als je moeite blijft houden met het slapen.  

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen