5 tips voor vroeg opstaan als je een avondmens bent

  • Door Mieke
  • Monday 23 / 01 / 2023 0
5 tips voor vroeg opstaan als je een avondmens bent

Als je een avondmens bent, kan het moeilijk zijn om vroeg op te staan. Het is echter wel mogelijk om de overgang naar een vroegere opstijgtijd te maken. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het omgaan met de vroege ochtend:

Ga geleidelijk over naar een vroeger tijdstip van het opstaan. Als je gewend bent om laat op te staan, kan het moeilijk zijn om meteen vroeg op te staan. Probeer in plaats daarvan geleidelijk een uur eerder op te staan, totdat je de gewenste opstijgtijd hebt bereikt.

Zet een wekker op een andere locatie. Als je gewend bent om je wekker te snoozen, probeer dan een wekker op een andere locatie te zetten, zoals op een andere kamer of zelfs buiten de slaapkamer. Dit zal je dwingen om op te staan om de wekker uit te zetten.

Zorg voor voldoende licht in de ochtend. Als je opstaat in een donkere omgeving, kan dit moeilijk zijn voor je biologische klok. Probeer een lamp te installeren die automatisch aangaat wanneer je opstaat, of open het raam om natuurlijk licht binnen te laten.

Maak een plan voor de ochtend. Als je een specifiek doel hebt om vroeg op te staan, kan dit je motiveren om op te staan. Plan bijvoorbeeld een ochtendwandeling of een yoga-sessie in voordat je naar je werk gaat.

Probeer een consistente slaaproutine te behouden. Als je een consistente slaaproutine hebt, zal je biologische klok zich aanpassen aan de gewenste opstijgtijd. Probeer elke nacht op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan, en voorkom het gebruik van elektronische apparaten vlak voordat je naar bed gaat.

Door deze tips te volgen, kan het vroeg opstaan als avondmens een stuk gemakkelijker worden. Zoek wat werkt voor jou en blijf volhouden, want na verloop van tijd zal het vroeg opstaan steeds makkelijker worden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen