Terug

7 slimme tips voor het overwinnen van jetlag en een goede nachtrust

  • Door Floor
  • Tuesday 17 / 01 / 2023 0
7 slimme tips voor het overwinnen van jetlag en een goede nachtrust

Je bent net terug van een verre reis en voelt je moe, uitgeput en uit balans. Dit kan het gevolg zijn van jetlag, een aandoening die ontstaat wanneer je snel van tijdzone naar tijdzone reist. Gelukkig zijn er een aantal slimme manieren om jetlag te verminderen en je nachtrust te verbeteren.

Probeer de tijdzone van je bestemming te volgen voordat je reist. Als je bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten vliegt, probeer dan een paar dagen voordat je vertrekt je slaapritme te veranderen om aan de tijdzone van je bestemming te wennen. Zo voorkom je dat je helemaal uit balans raakt zodra je aankomt.

Ga naar buiten om daglicht op te doen zodra je aankomt op je bestemming. Dit kan helpen om je natuurlijke ritme te resetten en je slaap te verbeteren.

Vermijd cafeïne en alcohol vlak voor het slapen gaan. Hoewel het misschien aantrekkelijk lijkt om een kop koffie te drinken om wakker te blijven of een glas wijn te drinken om te ontspannen, kunnen deze stoffen je slaapbehoefte verstoren en de kwaliteit van je slaap verminderen.

Creëer een comfortabele slaapomgeving. Zorg ervoor dat je slaapkamer donker, koel en stil is, en gebruik een comfortabel bed en kussens om je slaap te verbeteren.

Gebruik eventueel slaapondersteunende supplementen. Natuurlijke supplementen zoals melatonine kunnen helpen om je natuurlijke slaapritme te resetten en de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

Probeer ontspannende activiteiten te doen voordat je naar bed gaat, zoals yoga of meditatie. Dit kan helpen om je geest te kalmeren en je slaapkwaliteit te verbeteren.

Wees geduldig met jezelf. Het kan even duren voordat je helemaal aan de tijdzone van je bestemming bent gewend. Wees geduldig met jezelf en geef jezelf de tijd om aan te passen en de slaap te krijgen die je nodig hebt.

Met deze slimme tips in gedachten, zul je snel weer aan je ritme zijn en kun je de volgende keer dat je naar een verre bestemming reist, met vertrouwen op reis gaan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 633 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen