7 uur slaap per nacht is de ideale hoeveelheid voor een optimale gezondheid

  • Door Mieke
  • Tuesday 17 / 01 / 2023 0
7 uur slaap per nacht is de ideale hoeveelheid voor een optimale gezondheid

Wanneer het gaat om het aantal uren slaap dat we nodig hebben, is er veel discussie en meningen. Sommigen beweren dat we minstens 8 uur per nacht moeten slapen, terwijl anderen beweren dat 6 uur voldoende is. Maar wat is nu echt de ideale hoeveelheid slaap die we nodig hebben voor een optimale gezondheid?

Volgens de National Sleep Foundation is het aanbevolen om tussen de 7 en 9 uur per nacht te slapen, afhankelijk van onze leeftijd. Dit betekent dat volwassenen van 18 tot 64 jaar oud gemiddeld 7 tot 9 uur per nacht moeten slapen, terwijl oudere volwassenen (65 jaar en ouder) gemiddeld 7 tot 8 uur per nacht moeten slapen.

Maar waarom is 7 uur slaap per nacht de ideale hoeveelheid? Laten we eens kijken naar de voordelen van voldoende slaap:

Verbeterde concentratie en cognitieve vaardigheden: Als we genoeg slapen, functioneren onze hersenen op hun beste niveau. We kunnen ons beter concentreren, sneller denken en beslissingen nemen.

Verminderd risico op hart- en vaatziekten: Voldoende slaap kan helpen om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen, omdat het bloeddruk reguleert en het immuunsysteem versterkt.

Verminderd risico op obesitas: Wanneer we niet genoeg slapen, is de kans groter dat we eten als een manier om onszelf wakker te houden en om stress te verminderen. Dit kan leiden tot gewichtstoename en obesitas.

Verbeterde mentale en emotionele gezondheid: Voldoende slaap kan helpen om ons mentaal en emotioneel stabiel te houden. Als we genoeg slapen, zijn we beter in staat om met stress om te gaan en emotioneel stabiel te blijven.

In samenvatting is 7 uur slaap per nacht de ideale hoeveelheid voor een optimale gezondheid. Het kan helpen om onze hersenen te laten functioneren op hun beste niveau, het risico op hart- en vaatziekten te verminderen, het risico op obesitas te verminderen en onze mentale en emotionele gezondheid te verbeteren.  

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen