Terug

Beweging overdag verbetert de kwaliteit van je slaap

  • Door Mieke
  • Sunday 15 / 01 / 2023 0
Beweging overdag verbetert de kwaliteit van je slaap

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: een nacht waarin we maar moeilijk in slaap vallen of constant wakker worden. Dit kan vervelend zijn, maar het kan ook leiden tot een verminderde productiviteit overdag en zelfs tot gezondheidsproblemen op de lange termijn. Gelukkig is er een manier om de kwaliteit van je slaap te verbeteren: beweging overdag.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig bewegen een betere slaapkwaliteit hebben dan mensen die weinig bewegen. Dit komt doordat beweging de bloedcirculatie verbetert, wat leidt tot een vermindering van stress en spanning in het lichaam. Bovendien kan beweging ervoor zorgen dat je beter kunt ontspannen voordat je gaat slapen, wat ook kan bijdragen aan een betere slaap.

Maar hoeveel beweging heb je nu precies nodig om de kwaliteit van je slaap te verbeteren? Volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie moeten volwassenen minstens 150 minuten matig intensieve beweging per week doen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van lopen, fietsen of zwemmen. Het is ook belangrijk om regelmatig te bewegen, dus probeer elke dag een halfuur te bewegen in plaats van al je beweging in één dag te proppen.

Beweging is dus niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid en de kwaliteit van je slaap. Dus laat de bank vandaag achter je en ga naar buiten voor een wandeling of doe een work-out in de sportschool. Je zult zien dat je beter zult slapen en vol energie wakker zult worden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 633 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen