De landen met de minste slaaptijd: hoe zit het met onze slaapgezondheid?

  • Door Mieke
  • Sunday 15 / 01 / 2023 0
De landen met de minste slaaptijd: hoe zit het met onze slaapgezondheid?

Volgens de World Health Organization (WHO) is het aanbevolen om minstens 7 uur slaap per nacht te krijgen om een goede mentale en fysieke gezondheid te behouden. Maar helaas lijken sommige landen dit advies niet op te volgen. Uit onderzoek is gebleken dat er enkele landen zijn waar mensen het minste slapen.

Volgens een rapport van het World Sleep Day Committee komt Japan op de eerste plaats van landen met de minste slaaptijd. Japanse volwassenen krijgen gemiddeld minder dan 6 uur slaap per nacht, wat lager is dan het aanbevolen aantal uren. Dit kan worden toegeschreven aan de drukke en competitieve werkcultuur van het land, waarbij mensen lange werkdagen maken en weinig tijd hebben om te slapen.

Op de tweede plaats staat Zuid-Korea, waar volwassenen gemiddeld 6,5 uur per nacht slapen. Net als in Japan is de werkcultuur in Zuid-Korea zeer competitief, wat leidt tot lange werkdagen en weinig slaap. Bovendien hebben veel mensen in Zuid-Korea moeite om te slapen vanwege de hoge stressniveaus en de hoge luchtverontreiniging in sommige steden.

Op de derde plaats staat India, waar volwassenen gemiddeld 6,7 uur per nacht slapen. Dit kan worden toegeschreven aan de hoge luchtverontreiniging en de drukte van de grote steden, waardoor mensen moeilijk in slaap kunnen vallen. Bovendien is er in India een cultureel taboe op het praten over mentale gezondheid en slaapstoornissen, wat kan leiden tot onbehandelde slaapproblemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat een goede slaapgezondheid cruciaal is voor onze algehele gezondheid en welzijn. Als we niet genoeg slapen, kunnen we last krijgen van mentale en fysieke gezondheidsproblemen, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en zelfs een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat we voldoende tijd hebben om te rusten en te herstellen tijdens de nacht.  

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen