De top 5 dieren die het minste slapen

  • Door Mieke
  • Monday 23 / 01 / 2023 0
De top 5 dieren die het minste slapen

Er zijn talloze dieren die weinig slaap nodig hebben, maar er zijn een aantal die opvallend weinig tijd aan rust besteden. Hieronder presenteren we de top 5 dieren die het minste slapen.

De dolfijn: Dolfijnen zijn bekend om hun intelligentie en sociale aard, en het blijkt dat ze ook weinig slaap nodig hebben. Ze slapen niet alleen minder dan de meeste andere dieren, maar ze doen het ook op een unieke manier. In plaats van helemaal te slapen, houden dolfijnen één hersenhelft wakker terwijl ze de andere helft in slaap laten. Zo kunnen ze blijven zwemmen en ademhalen terwijl ze ook rusten.

De kat: Katten zijn bekend om hun lange dutjes, maar ze slapen eigenlijk maar voor ongeveer 12-16 uur per dag. Dit is minder dan de meeste andere dieren, vooral in vergelijking met honden, die gemiddeld 18-20 uur per dag slapen.

De haai: Haaien zijn niet alleen roofdieren in het water, ze zijn ook een van de dieren die het minste slapen. Sommige haaiensoorten slapen zelfs helemaal niet, terwijl andere soorten slechts een paar uur per dag slapen. Haaien hebben geen slaapcycli zoals de meeste andere dieren, dus ze kunnen altijd alert blijven.

De giraffe: Giraffen lijken misschien rustig en relaxte dieren, maar ze slapen eigenlijk maar voor ongeveer 2-4 uur per dag. Dit is verreweg het minste van alle landdieren. Giraffen zijn vaak in beweging om voedsel te zoeken, dus ze hebben weinig tijd om te rusten.

De mensaap: Mensapen, waaronder chimpansees en bonobo's, zijn ook bekend om hun weinige slaapbehoeften. Ze slapen gemiddeld voor ongeveer 8-10 uur per dag, wat minder is dan de gemiddelde mens, die gemiddeld 7-9 uur per dag slaapt.

Hoewel deze dieren weinig slaap nodig hebben, betekent dit niet dat ze niet goed voor hun rust zorgen. Dolfijnen, katten, haaien, giraffen en mensapen hebben allemaal hun eigen manieren om te rusten en te herstellen van hun dagelijkse activiteiten

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen