Hoe de stand van de maan ons slaapgedrag beïnvloedt

  • Door Emma
  • Friday 13 / 01 / 2023 0
Hoe de stand van de maan ons slaapgedrag beïnvloedt

Als je ooit hebt gemerkt dat je moeite hebt om in slaap te vallen of wakker wordt in de nacht wanneer de maan vol is, ben je niet alleen. Er is wetenschappelijk bewijs dat de stand van de maan ons slaapgedrag kan beïnvloeden.

Volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Basel, hadden deelnemers die in een kamer sliepen met een uitzicht op de volle maan, een korter slaaptijd en minder diepe slaap dan degenen die in een kamer sliepen met uitzicht op een nieuwe maan. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat het licht van de volle maan ons biologische ritme beïnvloedt, wat kan leiden tot slaapverstoringen.

Daarnaast kan de stand van de maan ook invloed hebben op onze hormonen. Wanneer de maan vol is, kan het niveau van het hormoon melatonine, dat ons helpt om te slapen, afnemen. Dit kan leiden tot moeite met het in slaap vallen of onrustige slaap.

Het is belangrijk om te onthouden dat de stand van de maan slechts een van de vele factoren is die ons slaapgedrag beïnvloeden. Andere factoren die ons slaapgedrag kunnen beïnvloeden, zijn onder andere stress, ongezonde slaaphabits en medicijngebruik.

Om het beste uit je slaap te halen, is het aan te raden om een consistent slaapschema te behouden, een comfortabel slaapomgeving te creëren en gezonde slaaphabits aan te nemen, zoals het vermijden van schermgebruik vlak voor het slapen gaan. Als je toch last hebt van slaapverstoringen, is het raadzaam om met je arts te spreken voor advies.

Hoewel de stand van de maan ons slaapgedrag kan beïnvloeden, is het belangrijk om te onthouden dat er andere factoren zijn die ook van invloed zijn. Door gezonde slaaphabits aan te nemen en een comfortabele slaapomgeving te creëren, kun je het beste uit je slaap halen, ongeacht de stand van de maan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen