Hoe een smartphone je slaapkwaliteit kan verpesten

  • Door Mieke
  • Monday 16 / 01 / 2023 0
Hoe een smartphone je slaapkwaliteit kan verpesten

We kunnen het ons allemaal wel voorstellen: na een lange dag werken of studeren lig je lekker in bed, je pakt je smartphone om nog even te scrollen op social media of een laatste berichtje te sturen en voordat je het weet ben je een uur verder. Maar heeft deze gewoonte wel een positief effect op je slaapkwaliteit? Helaas, het tegendeel is waar.

Smartphones hebben een negatieve invloed op onze slaapkwaliteit, omdat ze ons blootstellen aan blauw licht. Dit blauwe licht, dat afkomstig is van schermen van elektronische apparaten, kan ons biologische klok verstoren en de productie van het slaaphormoon melatonine remmen. Hierdoor krijgen we moeilijker in slaap en hebben we minder diepe slaap.

Ook kan het gebruik van een smartphone voor het slapen gaan ons mentaal stimuleren, waardoor het moeilijker is om onze gedachten te stillen en in slaap te vallen. Bovendien kan het kijken naar schermen onze hersenen prikkelen, waardoor we moeilijker in slaap vallen en een lagere slaapkwaliteit hebben.

Het is daarom aan te raden om het gebruik van elektronische apparaten, waaronder smartphones, minstens een uur voordat je gaat slapen te beperken. Dit kan helpen om de productie van melatonine te verhogen en je mentale rust te verbeteren, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat een goede slaapkwaliteit belangrijk is voor onze algehele gezondheid. Zo kan een slechte slaapkwaliteit leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen, een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en zelfs gewichtstoename. Door het gebruik van elektronische apparaten te beperken voordat je gaat slapen, kun je dus niet alleen je slaapkwaliteit verbeteren, maar ook je algehele gezondheid.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen