Hoe je smartphone je slaapkwaliteit aantast: de gevaren van schermtijd vóór het slapengaan

  • Door Floor
  • Thursday 09 / 03 / 2023 0
Hoe je smartphone je slaapkwaliteit aantast: de gevaren van schermtijd vóór het slapengaan

Met de opkomst van smartphones is het steeds gemakkelijker geworden om verbonden te blijven met het internet en onze vrienden en familie, zelfs tijdens het slapen. Maar het gebruik van smartphones vlak vóór het slapengaan kan een negatief effect hebben op de slaapkwaliteit.

Het blauwe licht van smartphones en andere elektronische apparaten kan de productie van melatonine, het slaaphormoon, onderdrukken. Dit kan ervoor zorgen dat mensen moeilijker in slaap vallen en een minder diepe slaap hebben. Bovendien kan het scrollen door sociale media of het bekijken van opwindende of stressvolle content voordat je gaat slapen leiden tot een overactieve geest en moeilijkheden om tot rust te komen.

Daarnaast kan het gebruik van smartphones tijdens het slapen ook leiden tot "slaapverstoringen". Dit kan gebeuren als je wakker wordt gemaakt door een melding of als je opstaat om iets te checken en vervolgens moeite hebt om weer in slaap te vallen. Dit kan leiden tot een slechte slaapkwaliteit en een verminderde productiviteit en mentale gezondheid gedurende de dag.

Gelukkig zijn er manieren om de negatieve invloed van smartphones op de slaapkwaliteit te verminderen. Zo kan het helpen om je smartphone uit te zetten of in de "nachtmodus" te zetten voordat je gaat slapen, zodat het blauwe licht wordt geminimaliseerd. Het kan ook nuttig zijn om een "slaaptijd" te instellen waarbij je geen meldingen of notificaties ontvangt tijdens de nacht.

Om de beste slaapkwaliteit te behouden, is het belangrijk om je smartphone niet te dicht bij je hoofd te houden tijdens het slapen en om het gebruik ervan vóór het slapengaan te beperken. Door deze stappen te nemen, kan je de invloed van je smartphone op je slaapkwaliteit verminderen en kun je genieten van een gezonde, ononderbroken nachtrust.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen