Hoe kies je een goede kleur bedsprei voor je slaapkamer?

  • Door Mieke
  • Thursday 02 / 02 / 2023 0
Hoe kies je een goede kleur bedsprei voor je slaapkamer?

Als je een nieuwe bedsprei wilt aanschaffen, kan het soms moeilijk zijn om te beslissen welke kleur het beste bij je slaapkamer past. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

Bekijk de kleuren van je muren en meubels. Als je slaapkamer al een bepaald kleurschema heeft, is het verstandig om daarbij aan te sluiten. Zo voorkom je dat je bedsprei te veel afsteekt en een rommelig effect geeft. Als je bijvoorbeeld donkere muren hebt, kun je beter voor een lichtere bedsprei gaan.

Bedenk wat voor sfeer je wilt creëren. Wil je een rustige en ontspannen slaapkamer? Kies dan voor rustgevende kleuren zoals blauw, groen of lila. Wil je juist een energieke en vrolijke slaapkamer? Ga dan voor opvallende kleuren zoals rood, geel of oranje.

Overweeg het seizoen. In de zomer kun je bijvoorbeeld voor een bedsprei met tropische kleuren gaan, terwijl in de winter een bedsprei met warme kleuren zoals bordeauxrood of okergeel wellicht beter past.

Let op de stof van de bedsprei. Als je kiest voor een bedsprei met een dessin, kan het lastig zijn om te bepalen welke kleur het beste past. Kijk in dat geval naar de dominante kleur in het dessin en kies een bedsprei met een complementaire kleur. Zo voorkom je dat de bedsprei te druk wordt.

Test het uit. Voordat je een beslissing maakt, is het verstandig om de bedsprei eerst even op het bed te leggen en te kijken hoe het eruit ziet. Zo kun je zien of de kleur echt bij je slaapkamer past en of je er blij van wordt.

Met deze tips in het achterhoofd zou je een juiste keuze moeten kunnen maken voor een bedsprei die helemaal bij jou en je slaapkamer past. Vergeet niet om ook rekening te houden met je persoonlijke smaak en voorkeuren!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen