Hoe maak je je dekbed weer fris en hygiënisch? Volg deze stappen voor het wassen van je dekbed

  • Door Mieke
  • Saturday 21 / 01 / 2023 0
Hoe maak je je dekbed weer fris en hygiënisch? Volg deze stappen voor het wassen van je dekbed

Een dekbed is een belangrijk onderdeel van ons beddengoed en het is daarom essentieel om het regelmatig te wassen. Het wassen van een dekbed kan een beetje overweldigend lijken, vooral als je niet zeker weet hoe je het moet doen. Gelukkig is het wassen van een dekbed een eenvoudig proces als je de juiste stappen volgt.

Voordat je begint met het wassen van je dekbed, is het belangrijk om te controleren of het dekbed wel geschikt is om in de wasmachine te wassen. Sommige dekbedden zijn te groot om in de wasmachine te passen en moeten professioneel gereinigd worden. Andere dekbedden zijn gemaakt van materialen die niet geschikt zijn om in de wasmachine te wassen, zoals bont of dons. Als je twijfelt of je dekbed gewassen kan worden in de wasmachine, raadpleeg dan het waslabel of de verpakking voor specifieke instructies.

Als je dekbed geschikt is om in de wasmachine te wassen, volg dan deze stappen om het te wassen:

Verwijder overtollig stof en haren van het dekbed voordat je het in de wasmachine stopt. Dit kan het wasproces vergemakkelijken en ervoor zorgen dat het dekbed beter schoon wordt.

Gebruik een mild wasmiddel en was het dekbed op een lage temperatuur. Het is belangrijk om een mild wasmiddel te gebruiken omdat sterk parfum of agressieve reinigingsmiddelen de natuurlijke oliën van het dekbed kunnen verwijderen, wat kan leiden tot uitdroging en slijtage.

Gebruik een waszak om het dekbed in te doen voordat je het in de wasmachine stopt. Dit kan ervoor zorgen dat het dekbed niet gaat rafelen of krimpen tijdens het wassen.

Gebruik een lage centrifuge-instelling als je dekbed geschikt is om te centrifugeren. Als je dekbed niet geschikt is om te centrifugeren, hang het dan op om te drogen.

Laat het dekbed volledig drogen voordat je het opmaakt. Het is belangrijk om het dekbed volledig te laten drogen om ervoor te zorgen dat er geen vocht achterblijft.

Lees ook even onze was-instructie door voor alle tips voor het wassen en drogen van beddengoed.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen