Hoe om te gaan met chronische insomnie: tips en trucs

  • Door Jantine
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
Hoe om te gaan met chronische insomnie: tips en trucs

Insomnia is een veel voorkomend slaapstoornis waarbij mensen moeite hebben om in slaap te vallen, wakker blijven tijdens de nacht of moeite hebben om terug in slaap te vallen na het ontwaken. Het kan leiden tot gevoelens van uitputting, concentratieproblemen en emotionele problemen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je slaap te verbeteren als je last hebt van chronische insomnie.

Een van de belangrijkste dingen om te doen is om een consistente slaaproutine te volgen. Dit betekent dat je elke nacht om ongeveer dezelfde tijd naar bed gaat en opstaat, en dat je ongeveer dezelfde hoeveelheid tijd besteedt aan slapen. Het is ook belangrijk om een comfortabel, koel en donker slaapkamer te hebben. Vermijd het gebruik van schermen (zoals telefoons of televisies) vlak voor het slapen gaan, omdat de blauwe lichtstralen de productie van melatonine, het slaaphormoon, remmen.

Probeer ook om stress en angst te verminderen door regelmatig te oefenen, te mediteren of te praten met een vriend of professioneel. Vermijd het gebruik van cafeïne, alcohol en nicotine voordat je naar bed gaat, omdat deze stoffen de slaap kunnen verstoren. Als je nog steeds moeite hebt om in slaap te vallen, overweeg dan om natuurlijke slaapmiddelen te gebruiken, zoals melatonine of valeriaan, of om met een arts te praten over het gebruik van slaappillen.

Het is belangrijk om te onthouden dat insomnie een behandelbare aandoening is en dat er dingen zijn die je kunt doen om je slaap te verbeteren. Door een consistente slaaproutine te volgen, stress te verminderen en natuurlijke of medicinale hulpmiddelen te gebruiken, kun je je slaapkwaliteit verbeteren en de gevolgen van insomnie verminderen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen