Hoe om te gaan met nachtmerries: tips voor een rustige slaap

  • Door Floor
  • Monday 23 / 01 / 2023 0
Hoe om te gaan met nachtmerries: tips voor een rustige slaap

Nachtmerries kunnen iedereen treffen, ongeacht leeftijd, geslacht of achtergrond. Ze zijn niet alleen verontrustend, maar kunnen ook leiden tot een slechte nachtrust en uitputting overdag. Maar wat zijn nachtmerries precies en hoe kun je ermee omgaan? Hier zijn enkele tips om je te helpen een rustigere slaap te krijgen.

Wat zijn nachtmerries?
Nachtmerries zijn intense, verontrustende dromen die tijdens de diepe slaap plaatsvinden. Ze zijn vaak emotioneel beladen en kunnen zich afspelen in een realistische of fantasiewereld. Nachtmerries kunnen over allerlei onderwerpen gaan, zoals dreigende situaties, gevaarlijke omgevingen of emotioneel pijnlijke gebeurtenissen.

Waarom krijg je nachtmerries?
Er zijn verschillende redenen waarom mensen nachtmerries krijgen. Sommigen hebben een aanleg voor het krijgen van nachtmerries en kunnen ze regelmatig hebben, terwijl anderen ze slechts af en toe hebben. Bepaalde omstandigheden kunnen ook leiden tot nachtmerries, zoals stress, trauma, medicijnen of drugsgebruik, en zelfs te veel tv kijken voor het slapengaan.

Hoe om te gaan met nachtmerries
Als je regelmatig nachtmerries hebt, kan het helpen om een dagboek bij te houden waarin je de dromen op schrijft. Dit kan je helpen om de triggers van je nachtmerries te identificeren en te begrijpen wat ze betekenen. Het kan ook helpen om voor het slapengaan ontspannende activiteiten te doen, zoals meditatie of ademhalingsoefeningen. Probeer ook om voldoende te slapen en een gezonde levensstijl te behouden, wat kan helpen om nachtmerries te verminderen.

Als je tijdens een nachtmerrie wakker wordt, probeer dan niet om de droom te ontkennen of te vergeten. Dit kan de droom alleen maar intenser maken. In plaats daarvan kan het helpen om te proberen om de droom te accepteren en te accepteren dat het alleen maar een droom is. Probeer ook om een ontspannende activiteit te doen, zoals lezen of tv kijken, om je te helpen om weer in slaap te vallen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen