Hoe slecht slapen je gewicht negatief kan beïnvloeden

  • Door Floor
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
Hoe slecht slapen je gewicht negatief kan beïnvloeden

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: een slechte nacht slaap waardoor we ons 's ochtends moe en uitgeput voelen. Maar het is belangrijk om te weten dat slecht slapen niet alleen invloed heeft op onze energie en productiviteit, het kan ook een grote rol spelen in ons gewicht.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig slecht slapen, een hoger risico hebben op obesitas en overgewicht. Dit komt omdat slecht slapen leidt tot verstoringen in onze hormonale balans, waardoor we een verminderde stofwisseling krijgen en een verhoogde honger ervaren. Bovendien kan slecht slapen ook leiden tot een verminderde motivatie om te bewegen en gezonde voedingskeuzes te maken, wat kan leiden tot gewichtstoename.

Daarnaast kan slecht slapen ook leiden tot een verminderde weerstand, waardoor we vatbaarder zijn voor ziektes die ons gewicht kunnen beïnvloeden. Dit kan leiden tot gewichtstoename als gevolg van medicijngebruik of een langere periode van inactiviteit tijdens het herstel.

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat we voldoende kwalitatief slaap krijgen om ons gewicht op een gezonde manier te behouden. Dit kan gedaan worden door een vast slaapschema te volgen, het houden van een rustig pre-slaapritueel en het vermijden van schermgebruik vlak voor het slapengaan. Door goed te slapen, kun je niet alleen je energie en productiviteit verhogen, maar ook je gewicht op een gezonde manier behouden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen