Hoe vaak moet je het bed verschonen en beddengoed wassen voor een hygiënische slaapomgeving?

  • Door Mieke
  • Tuesday 17 / 01 / 2023 0
Hoe vaak moet je het bed verschonen en beddengoed wassen voor een hygiënische slaapomgeving?

Je bed is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse routine en het is essentieel om het regelmatig te verschonen en te wassen om een hygiënische slaapomgeving te creëren. Maar hoe vaak moet je dit precies doen? Laten we eens kijken naar de aanbevelingen van de experts.

Het is aanbevolen om je beddengoed minstens één keer per week te wassen, en sommigen doen dit zelfs twee keer per week. Dit is omdat we tijdens het slapen transpireren en onze huidcellen afstoten, wat kan leiden tot de accumulatie van bacteriën en allergenen op het beddengoed. Door het beddengoed regelmatig te wassen, verwijder je deze vieze stoffen en houd je het fris en hygiënisch.

Wat betreft het verschonen van het bed, is het aanbevolen om dit minstens één keer per week te doen. Dit betekent dat je het bed opmaakt met schone lakens, kussenslopen en dekbedovertrek. Als je vaak zweet tijdens het slapen, of als je ziek bent geweest, kan het nodig zijn om het bed vaker te verschonen.

Het is ook aanbevolen om je kussens om de twee jaar te vervangen. Kussens accumuleren veel vieze stoffen en kunnen na verloop van tijd hard en oncomfortabel worden. Door je kussens regelmatig te vervangen, zorg je ervoor dat je comfortabel en hygiënisch slaapt.

In samenvatting: Was je beddengoed minstens één keer per week en verschoon het bed minstens één keer per week. Vervang je kussens om de twee jaar voor optimale hygiëne en comfort tijdens het slapen. Zo hou je je slaapomgeving hygiënisch en fris, wat kan bijdragen aan een beter slaappatroon en algehele gezondheid. Bekijk onze wasinstructie voor meer goede tips

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen