Terug

Hoeveel calorieën verbrand je tijdens het slapen?

  • Door Mieke
  • Monday 16 / 01 / 2023 0
Hoeveel calorieën verbrand je tijdens het slapen?

Wist je dat je ook calorieën verbrandt tijdens het slapen? Het is misschien niet zo veel als tijdens het sporten of een andere fysieke activiteit, maar je verbrandt wel degelijk calorieën tijdens je slaap.

Hoeveel calorieën je precies verbrandt tijdens het slapen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je geslacht, leeftijd, gewicht, lengte en hoe actief je bent geweest tijdens de dag. Maar gemiddeld verbrandt een volwassene ongeveer 0,42 calorieën per minuut tijdens de slaap. Dit komt neer op ongeveer 25 calorieën per uur.

Het metabolisme, of stofwisseling, van het menselijk lichaam is constant bezig met het verbranden van calorieën, ook tijdens de slaap. Dit is nodig om de vitale organen en systemen in het lichaam te laten functioneren. Bovendien is het ook belangrijk om te weten dat de hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens de slaap ook afhankelijk is van de slaapfase waarin je je bevindt. Tijdens de diepe slaapfase verbrand je meer calorieën dan tijdens de REM-slaapfase.

Het is dus belangrijk om genoeg te slapen, aangezien dit niet alleen goed is voor je mentale en fysieke gezondheid, maar ook voor het behouden van een gezond gewicht. Als je te weinig slaapt, kan dit leiden tot een verstoord metabolisme en kan dit bijdragen aan gewichtstoename.

In conclusie: hoewel het niet veel is, verbrand je wel degelijk calorieën tijdens het slapen. Het is daarom belangrijk om genoeg te slapen om een gezond metabolisme te behouden en een gezond gewicht te behouden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 633 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen