Hoeveel calorieën verbruik je tijdens het slapen?

  • Door Floor
  • Wednesday 22 / 02 / 2023 0
Hoeveel calorieën verbruik je tijdens het slapen?

Slapen is een belangrijk onderdeel van ons leven, en hoewel het misschien niet zo lijkt, verbruiken we ook calorieën tijdens het slapen. Maar hoeveel calorieën verbruiken we eigenlijk tijdens het slapen en hoe kan het aantal calorieën dat we verbruiken tijdens het slapen beïnvloed worden? Laten we eens kijken naar de feiten.

Het aantal calorieën dat we verbruiken tijdens het slapen hangt af van verschillende factoren, zoals ons geslacht, leeftijd, gewicht en metabolisme. Maar over het algemeen verbruiken mannen gemiddeld meer calorieën tijdens het slapen dan vrouwen, omdat mannen over het algemeen groter zijn en een hoger metabolisme hebben.

Het aantal calorieën dat we tijdens het slapen verbruiken, is ook afhankelijk van de slaapfase waarin we ons bevinden. Tijdens de diepe slaapfase verbruiken we minder calorieën dan tijdens de REM-slaapfase, omdat ons lichaam tijdens de REM-slaapfase actiever is.

Er zijn ook manieren om het aantal calorieën dat we tijdens het slapen verbruiken te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door regelmatig te sporten, wat kan helpen om het metabolisme te verhogen. Ook een gezonde en gevarieerde voeding kan bijdragen aan een hoger calorieverbruik tijdens het slapen.

In het algemeen verbruiken we tijdens het slapen ongeveer 50-70 calorieën per uur, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Dit betekent dat we gemiddeld tussen de 350 en 500 calorieën per nacht verbruiken.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verbruik van calorieën tijdens het slapen maar een klein onderdeel is van ons totale dagelijkse calorieverbruik. Om gewicht te verliezen of op gewicht te blijven, is het essentieel om ook aandacht te besteden aan onze voeding en fysieke activiteiten tijdens de wakkere uren.

Dus hoewel we misschien niet zoveel calorieën verbruiken tijdens het slapen als tijdens fysieke activiteiten, is het belangrijk om voldoende te slapen om ons metabolisme op peil te houden en om ons algehele welzijn te verbeteren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen