Japan: het land waar men het minste slaapt ter wereld

  • Door Floor
  • Monday 06 / 03 / 2023 0
Japan: het land waar men het minste slaapt ter wereld

Japan staat bekend om zijn hardwerkende bevolking en dat is ook te zien aan het gemiddelde aantal uren slaap per nacht. Volgens een studie van de World Health Organization (WHO) slaapt de Japanners gemiddeld slechts 6 uur en 22 minuten per nacht. Dit is het laagste aantal uren slaap per nacht van alle landen ter wereld.

Maar waarom slapen de Japanners zo weinig? Een belangrijke reden is het drukke werkschema van de Japanners. Veel mensen werken lange uren en hebben weinig tijd om te slapen. Ook is het cultureel geaccepteerd om hard te werken en lange uren te maken, wat leidt tot een lagere prioriteit voor slaap.

Een andere reden voor het lage aantal uren slaap in Japan is de grote hoeveelheid lichtvervuiling in stedelijke gebieden. Dit kan leiden tot verstoring van het slaappatroon en kan ervoor zorgen dat mensen moeilijker in slaap vallen of vroeg wakker worden.

Hoewel het lage aantal uren slaap in Japan een bron van nationale trots kan zijn, kan het ook leiden tot gezondheidsproblemen. Te weinig slaap kan leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen en een verhoogd risico op chronische ziektes zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven om de slaapkwaliteit in Japan te verbeteren. Sommige bedrijven bieden bijvoorbeeld slaapkamers aan voor werknemers die tijdens hun lunchpauze willen rusten, en er zijn ook steeds meer slaapklinieken en -therapieën beschikbaar om mensen te helpen beter te slapen.

In het kort: hoewel Japan staat bekend om zijn hardwerkende bevolking, kan het lage aantal uren slaap per nacht leiden tot gezondheidsproblemen. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven om de slaapkwaliteit in het land te verbeteren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen