Katoen of microvezel: welk overtrek is het beste voor jou?

  • Door Annick
  • Sunday 15 / 01 / 2023 0
Katoen of microvezel: welk overtrek is het beste voor jou?

Als je op zoek bent naar een nieuw overtrek voor je kussen of dekbed, heb je waarschijnlijk te maken met de keuze tussen katoen of microvezel. Maar wat is het verschil tussen deze twee materialen en welke is het beste voor jou? In dit artikel leggen we het verschil tussen katoen en microvezel overtrekken uit en geven we tips om de juiste keuze te maken.

Katoen overtrekken zijn gemaakt van natuurlijk katoen en zijn ademend, hypoallergeen en comfortabel om te dragen. Ze nemen ook vocht op en drogen snel, wat betekent dat ze geschikt zijn voor mensen die het snel warm hebben of die graag in een koel bed slapen. Katoen overtrekken zijn ook gemakkelijk te onderhouden en kunnen in de wasmachine worden gewassen. Een nadeel van katoen is dat het kreukt en dat het niet zo sterk is als sommige andere stoffen.

Microvezel overtrekken, aan de andere kant, zijn gemaakt van synthetische vezels en zijn zacht, licht en sterk. Ze zijn ook goed bestand tegen kreuken en zijn gemakkelijk te onderhouden, net als katoen overtrekken. Een nadeel van microvezel is dat het niet zo ademend is als katoen en daarom niet zo koel kan aanvoelen. Het is ook niet zo absorberend als katoen, dus het kan niet zo goed vocht opnemen.

Als je op zoek bent naar een overtrek voor het zomerseizoen, is katoen waarschijnlijk de beste keuze omdat het ademend en koel aanvoelt. Als je echter op zoek bent naar iets dat gemakkelijk te onderhouden is en niet kreukt, kan microvezel een goede keuze zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste om te kiezen voor wat het beste werkt voor jou en je slaapbehoeften. Probeer verschillende materialen uit en kijk wat het beste aanvoelt en het beste bij je past.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen