Onderlaken: de onmisbare bescherming voor uw matras

  • Door Annick
  • Sunday 15 / 01 / 2023 0
Onderlaken: de onmisbare bescherming voor uw matras

Een goede nachtrust is van groot belang voor onze gezondheid en welzijn. Een van de belangrijkste factoren om een comfortabele slaap te garanderen, is een schoon en hygiënisch matras. Een onderlaken ofwel hoeslaken is daarbij een onmisbare bescherming voor uw matras. In dit artikel leggen we uit waarom een onderlaken zo belangrijk is en welke soorten onderlakens er zijn.

Een onderlaken beschermt uw matras tegen vuil, zweet en huidschilfers. Hierdoor blijft uw matras hygiënisch en gaat hij langer mee. Een vuil matras kan namelijk een bron van huisstofmijt en bacteriën worden, wat weer kan leiden tot allergische reacties en huidproblemen. Een onderlaken helpt hiertegen te beschermen.

Er zijn verschillende soorten onderlakens beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende soorten:

Katoenen onderlaken: deze onderlakens zijn gemaakt van 100% katoen en zijn zacht, ademend en hypoallergeen. Ze zijn gemakkelijk te wassen en drogen snel.

Jersey onderlaken: deze onderlakens zijn gemaakt van een elastische katoen/polyester mix. Ze zijn zacht, ademend en gemakkelijk in onderhoud.

Microvezel onderlaken: deze onderlakens zijn gemaakt van een zachte en ademende microvezelstof. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud en drogen snel.

Bamboe onderlaken: deze onderlakens zijn gemaakt van bamboevezel en zijn zacht, ademend en hypoallergeen. Ze zijn ook nog eens ecologisch verantwoord.

Laken met extra hoge instopstrook: deze onderlakens hebben een extra hoge instopstrook, waardoor uw matras beter beschermd is tegen vuil en vocht.

Als u overweegt om een nieuw onderlaken (ofwel hoeslaken) aan te schaffen, is het verstandig om te kiezen voor een onderlaken van een hoogwaardige stof die gemakkelijk in onderhoud is. Katoenen en bamboe onderlakens zijn hiervoor goede opties. Een onderlaken met extra hoge instopstrook is ook aan te raden als u vaak transpireert of last heeft van incontinentie.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen