Slaap beter na een jetlag met deze 5 simpele tips

  • Door Mieke
  • Tuesday 17 / 01 / 2023 0
Slaap beter na een jetlag met deze 5 simpele tips

Een jetlag kan ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap valt of dat je wakker blijft gedurende de nacht. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je jetlag te verminderen en beter te slapen.

Pas je slaaproutine aan: Het is belangrijk om je slaaproutine aan te passen aan de tijdzone waarin je verblijft. Probeer zo snel mogelijk te wennen aan de lokale tijd en ga op hetzelfde tijdstip naar bed als de inwoners van het land waar je verblijft.

Gebruik licht om je bioritme te resetten: Gebruik licht om je bioritme te resetten en om te helpen bij het wennen aan de nieuwe tijdzone. Zoek licht op tijdens de dag en blijf weg van schermen (zoals televisie en telefoons) voordat je naar bed gaat.

Maak gebruik van kalmerende technieken: Probeer een kalmerende techniek te gebruiken, zoals meditatie of ademhalingsoefeningen, om te helpen ontspannen voordat je gaat slapen.

Vermijd cafeïne en alcohol: Cafeïne en alcohol kunnen de slaap verstoren, dus vermijd deze producten vlak voordat je naar bed gaat.

Gebruik slaapmiddelen: Als je moeite hebt om in slaap te vallen of te blijven slapen, kan het gebruik van slaapmiddelen tijdelijk helpen om je slaap te verbeteren. Raadpleeg echter altijd eerst je arts voordat je slaapmiddelen gaat gebruiken.

Met deze tips in gedachten zou je moeten kunnen helpen om de jetlag te verminderen en beter te slapen. Onthoud altijd dat het tijd kan kosten om te wennen aan een nieuwe tijdzone, dus wees geduldig en blijf proberen totdat je slaaproutine weer op orde is.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen