Slaap zonder schuldgevoel: waarom duurzaam beddengoed een slimme keuze is

  • Door Mieke
  • Monday 16 / 01 / 2023 0
Slaap zonder schuldgevoel: waarom duurzaam beddengoed een slimme keuze is

Als het gaat om het uitzoeken van nieuw beddengoed, denken we vaak alleen aan comfort en stijl. Maar heb je ooit nagedacht over de impact van je beddengoed op het milieu? Duurzaam beddengoed kan niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor je gezondheid en portemonnee. Laten we eens kijken waarom het een slimme keuze is om over te stappen op duurzaam beddengoed.

Ten eerste is duurzaam beddengoed gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals organisch katoen, bamboe of lyocell. Dit betekent dat de materialen zijn verbouwd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of genetisch gemodificeerde organismen, wat beter is voor het milieu en de werkomstandigheden van boeren. Organisch katoen, bijvoorbeeld, kan helpen om de grondvruchtbaarheid te behouden en de waterbesparing te verhogen.

Duurzaam beddengoed is ook meestal beter voor je gezondheid, omdat het minder chemische producten bevat die in conventioneel beddengoed gebruikt worden. Conventieel beddengoed kan behandeld zijn met chemicaliën zoals bleekmiddel, formaldehyde en wratremmers om het te behandelen tegen bacteriën en schimmels. Deze chemicaliën kunnen allergische reacties veroorzaken en zijn schadelijk voor het milieu als ze in het water terechtkomen. Duurzaam beddengoed is vaak gekleurd met natuurlijke kleurstoffen en bevat minder of geen chemicaliën, wat het beter maakt voor je huid en ademhaling.

Daarnaast kan duurzaam beddengoed op de lange termijn ook goedkoper zijn. Hoewel het misschien duurder lijkt om aan te schaffen, kan duurzaam beddengoed langer meegaan dan conventioneel beddengoed omdat het van hogere kwaliteit is. Dit betekent dat je minder vaak nieuw beddengoed hoeft te kopen, wat op de lange termijn geld kan besparen.

Kortom, duurzaam beddengoed is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je gezondheid en portemonnee. Dus als je op zoek bent naar nieuw beddengoed, overweeg dan om duurzaam te kiezen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen