Slaapgebrek verminderen met behulp van een daglichtlamp

  • Door Mieke
  • Monday 16 / 01 / 2023 0
Slaapgebrek verminderen met behulp van een daglichtlamp

Slaapgebrek kan leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen en zelfs een vermindering van het immuunsysteem. Gelukkig kan een daglichtlamp helpen om dit te verminderen.

Een daglichtlamp simuleert het licht van de zon en kan helpen om de biologische klok te resetten. Dit is vooral effectief voor mensen die last hebben van winterdepressie of "jetlag" na een lange vlucht. Het gebruik van een daglichtlamp in de ochtend kan helpen om de productie van het slaaphormoon melatonine te verminderen, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit 's nachts.

Het is belangrijk om te onthouden dat een daglichtlamp niet hetzelfde is als een gewone lamp. Het licht van een daglichtlamp is veel helderder en heeft een lagere kleurtemperatuur, wat betekent dat het licht blauwer is dan dat van een gewone lamp. Dit is belangrijk omdat blauw licht de productie van melatonine remt, wat kan helpen om de slaapcyclus te reguleren.

Het is aanbevolen om een daglichtlamp te gebruiken in de ochtend, vooral in de wintermaanden wanneer het licht van de zon minder aanwezig is. Probeer de lamp ongeveer een uur voordat je opstaat te gebruiken en gebruik hem gedurende ongeveer 30 minuten tot een uur. Als je last hebt van winterdepressie, kan het gebruik van de lamp gedurende de hele dag helpen om de stemming te verbeteren.

In samenvatting kan het gebruik van een daglichtlamp helpen om slaapgebrek te verminderen door de biologische klok te resetten en de productie van het slaaphormoon melatonine te reguleren. Probeer het gebruik van de lamp in de ochtend en gedurende de wintermaanden om het meeste effect te behalen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen