Slaapkamersymfonieën: Hoe muziek je kan helpen in slaap te vallen

  • Door Jantine
  • Wednesday 18 / 01 / 2023 0
Slaapkamersymfonieën: Hoe muziek je kan helpen in slaap te vallen

Er zijn weinig dingen zo ontspannend als naar muziek luisteren voordat je gaat slapen. Maar heb je ooit gedacht dat het niet alleen ontspannend kan zijn, maar ook kan helpen om sneller in slaap te vallen?

Volgens onderzoek kan muziek een positief effect hebben op ons slaappatroon. Het kan de hartslag verlagen, de bloeddruk verminderen en ons mentale en emotionele stress verminderen, wat allemaal kan leiden tot een snellere en diepere slaap.

Maar niet alle muziek is geschikt om bij te slapen. Voor de beste resultaten is het aan te raden om muziek te kiezen met een rustige, monotone melodie en een lage tot middelhoge frequentie. Klassieke muziek, zachte jazz en new age muziek zijn allemaal goede opties. Vermijd muziek met snelle tempo's of opzwepende beats, aangezien dit de hersenen kan activeren in plaats van kalmeren.

Het is ook belangrijk om het volume laag te houden. Luide muziek kan de slaap verstoren in plaats van bevorderen. Probeer het volume te regelen zodat het zacht genoeg is om niet te storen, maar nog steeds duidelijk te horen.

Een andere overweging is het gebruik van oordoppen of een slaapmasker. Dit kan helpen om andere geluiden te blokkeren die de slaap kunnen verstoren, zoals buitenlawaai of de snurkende partner.

Als muziek luisteren voor het slapen gaan je routine is geworden, kan het handig zijn om een playlist te maken van favoriete slaapkamersymfonieën. Zo hoef je niet te zoeken naar de juiste muziek voordat je naar bed gaat en kun je gewoon genieten van het rustgevende geluid.

In slaap vallen met muziek kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en snel in slaap te vallen. Door muziek te kiezen met een rustige melodie en het volume laag te houden, en het gebruik van oordoppen of een slaapmasker, kun je de slaapkamer omtoveren in een rustgevende symfonie van muziek en slaap.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen