Slapen als een baby tijdens de zwangerschap: Tips om beter te slapen

  • Door Mieke
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
Slapen als een baby tijdens de zwangerschap: Tips om beter te slapen

Zwangerschap kan een mooie en magische tijd zijn, maar het kan ook moeilijk zijn om goed te slapen. Hormonale veranderingen, ongemak en zorgen kunnen ervoor zorgen dat je wakker ligt en je slaap verstoord is. Maar goed slapen is belangrijk voor je gezondheid en die van je baby, dus het is de moeite waard om wat extra moeite te doen om beter te slapen tijdens de zwangerschap. Hier zijn wat tips om je te helpen beter te slapen tijdens de zwangerschap:

Houd een vast slaaproutine aan. Probeer iedere avond rond hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan. Dit kan helpen om je biologische klok te resetten en het slaappatroon te verbeteren.

Maak het comfortabel om te slapen. Zorg voor een comfortabele slaapomgeving door de kamer op te warmen of te verkoelen naar een aangename temperatuur, een comfortabel bed en kussens te hebben en eventueel een white noise apparaat te gebruiken om geluiden te maskeren. 

Neem een warme douche voordat je naar bed gaat. Een warme douche kan helpen om je te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan helpen om je beter te laten slapen.

Zorg voor voldoende beweging. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om beter te slapen, maar probeer niet te laat op de avond te sporten omdat dit de slaap kan verstoren.

Probeer ontspannende activiteiten voor het slapengaan. Lezen, mediteren of yoga zijn goede manieren om te ontspannen en de slaap te bevorderen.

Praat met je arts. Als je moeite hebt om in slaap te vallen of te blijven slapen tijdens de zwangerschap, overleg dan met je arts. Ze kunnen je eventueel helpen met het aanpassen van je slaaproutine of het aanbevelen van slaapmiddelen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen