Slapen als een baby tijdens je zwangerschap: tips om beter te slapen

  • Door Mieke
  • Tuesday 17 / 01 / 2023 0
Slapen als een baby tijdens je zwangerschap: tips om beter te slapen

Als je zwanger bent, kan het soms moeilijk zijn om een goede nachtrust te krijgen. Je kunt last hebben van hormonale veranderingen, rugpijn en zorgen maken over de komst van je baby. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je slaap te verbeteren tijdens je zwangerschap.

Ten eerste is het belangrijk om een comfortabele slaaphouding te vinden. Probeer op je zij te slapen, met een kussen tussen je knieën om de druk op je rug te verminderen. Als je op je rug slaapt, kan dit leiden tot lagere bloeddruk en minder zuurstof naar je baby, dus is het beter om op je zij te blijven.

Om je slaapkwaliteit te verbeteren, is het ook belangrijk om een aangenaam slaapklimaat te creëren. Zorg voor voldoende ventilatie in je slaapkamer en houd de temperatuur op een comfortabel niveau. Ook kan het helpen om een rustgevende geur in je slaapkamer te hebben, zoals lavendel of eucalyptus.

Probeer ook stress te verminderen voor het slapen gaan. Dit kan door te ontspannen met behulp van ademhalingsoefeningen, meditatie of een warm bad. Ook kan het helpen om een vast bedtijdritueel te hebben, zoals het lezen van een boek of het luisteren naar ontspannende muziek.

Vergeet ook niet om voldoende te bewegen tijdens de dag. Zwangerschap is geen excuus om op de bank te blijven liggen! Door dagelijks te bewegen, kan dit helpen om beter te slapen 's nachts. Probeer ook voldoende water te drinken gedurende de dag om je vochtbalans op peil te houden en om te voorkomen dat je wakker wordt van dorst.

Tot slot, als je na al deze stappen nog steeds moeite hebt om in slaap te komen, overleg dan met je arts of het gebruik van slaapmiddelen geschikt is tijdens je zwangerschap. Zoek professioneel advies voordat je welke dan ook neemt, zodat je zeker weet dat het veilig is voor jou en je baby.

Met deze tips in gedachten, zul je hopelijk beter kunnen slapen tijdens je zwangerschap en je meer uitgerust wakker voelen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen