Tegengaan Blue Monday: 7 tips om de meest deprimerende dag van het jaar te overwinnen

  • Door Mieke
  • Tuesday 17 / 01 / 2023 0
Tegengaan Blue Monday: 7 tips om de meest deprimerende dag van het jaar te overwinnen

Blue Monday, de derde maandag van januari, wordt beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar. Het koude weer, de korte dagen en de terugval na de feestdagen kunnen ervoor zorgen dat we ons neerslachtig en somber voelen. Maar geen zorgen, er zijn een aantal dingen die je kunt doen om Blue Monday te overwinnen en je goed te blijven voelen gedurende de hele winter.

Laat je niet leiden door sociale media. Het kan makkelijk zijn om jezelf te vergelijken met anderen op sociale media en je minderwaardig te voelen als gevolg. Probeer het gebruik van sociale media te beperken of neem een pauze van het platform als je je neerslachtig voelt.

Ga naar buiten. Hoewel het misschien moeilijk is om het huis te verlaten als het koud is, kan een wandeling in de frisse lucht of een bezoek aan een park wonderen doen voor je stemming. Het kan ook helpen om het lichtniveau te verhogen door de gordijnen open te laten en een lamp aan te doen.

Oefen regelmatig. Regelmatige oefening kan helpen om je stemming te verbeteren en stress te verminderen. Zoek activiteiten die je leuk vindt, zoals dansen, wandelen of zwemmen, en probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen.

Eet gezonde voeding. Vermijd suiker en bewerkte voedingsmiddelen en kies in plaats daarvan voor gezonde, voedzame opties zoals groenten, fruit en volkoren granen. Dit kan helpen om je energie te verhogen en je beter te laten voelen.

Probeer mindfulness-oefeningen. Mindfulness-oefeningen, zoals meditatie of ademhalingsoefeningen, kunnen helpen om je gedachten te kalmeren en je te concentreren op het hier en nu. Dit kan helpen om je beter te voelen en stress te verminderen.

Maak tijd vrij voor sociale activiteiten. Het is belangrijk om verbinding te hebben met anderen, dus maak tijd vrij voor sociale activiteiten zoals een kopje koffie of een wandeling met vrienden. Dit kan helpen om je gedachten af te leiden van negatieve gedachten en je te laten voelen verbonden met anderen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen