Waarom het niet aanbevolen is om te slapen met make-up op

  • Door Floor
  • Sunday 22 / 01 / 2023 0
Waarom het niet aanbevolen is om te slapen met make-up op

Het is gemakkelijk om toe te geven aan vermoeidheid en gewoon je make-up op te laten zitten voordat je naar bed gaat, maar dat is niet aan te raden. Slapen met make-up op kan leiden tot een aantal negatieve gevolgen voor je huid.

Ten eerste kan het leiden tot verstopping van de poriën. Make-up, vuil en oliën die op je huid achterblijven, kunnen ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken, wat kan leiden tot onzuiverheden en acne.

Daarnaast kan slapen met make-up ook leiden tot droge en geïrriteerde huid. Make-up kan de huid uitdrogen en leiden tot roodheid en irritatie. Dit is vooral het geval als je slaapt met waterproof make-up, die moeilijker te verwijderen is en daarom moeilijker is om te verwijderen voordat je naar bed gaat.

Tot slot kan slapen met make-up ook leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Make-up kan de huid afsluiten van de lucht en voedingsstoffen die de huid nodig heeft om te herstellen en te verjongen. Dit kan leiden tot fijne lijntjes en rimpels.

Daarom is het belangrijk om je make-up elke avond te verwijderen voordat je naar bed gaat. Gebruik een milde reinigingsmelk of -olie om ervoor te zorgen dat al het vuil en make-up volledig wordt verwijderd. Dit zal helpen om je huid gezond te houden en te voorkomen dat je last krijgt van acne, droge en geïrriteerde huid en vroegtijdige huidveroudering.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen