Terug

Waarom je niet met nat haar naar bed moet gaan: de risico's op schade en hoe je het kunt voorkomen

  • Door Mieke
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
Waarom je niet met nat haar naar bed moet gaan: de risico's op schade en hoe je het kunt voorkomen

Als je het druk hebt, kan het soms verleidelijk zijn om snel naar bed te gaan zonder eerst je haar te drogen. Maar het gaan slapen met nat haar kan op de lange termijn schade toebrengen aan je haar en hoofdhuid.

Het grootste risico van het slapen met nat haar is dat het haar kan gaan ruiken. Als je haar niet droogt, kan het in contact komen met bacteriën die zich in je hoofdhuid bevinden. Deze bacteriën kunnen een vieze geur veroorzaken. Bovendien kan het haar gaan stinken als gevolg van de chemische stoffen die worden gebruikt om het te wassen en te stylen.

Een ander risico van het slapen met nat haar is dat het haar kan gaan kroezen. Als je haar niet goed droogt, kan het gaan pluizen en kroezen wanneer je wakker wordt. Dit kan leiden tot een onverzorgd uiterlijk en het kan ook pijn doen als je het probeert te kammen of te borstelen.

Het slapen met nat haar kan ook leiden tot beschadiging van het haar. Als je haar niet droogt, kan het gaan breken en splijten. Dit kan leiden tot dunner wordend haar en een minder gezonde hoofdhuid.

Om te voorkomen dat je met nat haar naar bed gaat, kun je het volgende doen:

Zorg dat je haar volledig droog is voordat je naar bed gaat. Dit kan door het haar te drogen met een föhn of door het te laten drogen op een handdoek voordat je het op een slaapkussen legt.

Gebruik een leave-in conditioner of een haarolie om het haar te beschermen tegen breken en splijten.

Beweeg je hoofd niet te veel tijdens het slapen. Dit kan helpen om te voorkomen dat het haar gaat kroezen.

Gebruik een satijnen of zijden slaapkussen. Deze materialen helpen om het haar te beschermen en voorkomen dat het gaat pluizen.

Slapen met nat haar kan op de lange termijn schade toebrengen aan je haar en hoofdhuid. Door het haar volledig te drogen voordat je naar bed gaat, kun je deze schade voorkomen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 633 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen