Waarom je nooit met make-up moet slapen

  • Door Chantal
  • Thursday 12 / 01 / 2023 0
Waarom je nooit met make-up moet slapen

Wanneer je moe bent na een lange dag werk of een avondje uit, kan het verleidelijk zijn om gewoon je make-up te laten zitten en naar bed te gaan. Maar is dit wel een goed idee? Laten we eens kijken naar de mogelijke gevolgen van slapen met make-up op.

Ten eerste, het dragen van make-up tijdens het slapen kan leiden tot clogged pores en acne. Make-up kan de poriën verstoppen, wat kan leiden tot ontstekingen en acne. Dit is vooral het geval als je make-up gebruikt die niet specifiek is gemaakt voor het gezicht, zoals oogschaduw of rouge.

Daarnaast kan het dragen van make-up tijdens het slapen ook leiden tot huidirritatie. Sommige make-upproducten bevatten chemicaliën die de huid kunnen irriteren en de natuurlijke pH-balans van de huid kunnen verstoren. Dit kan leiden tot droge, schilferige of rode huid.

Ten slotte kan het dragen van make-up tijdens het slapen ook leiden tot een verminderde huidcelvernieuwing. Tijdens het slapen is het lichaam bezig met het herstellen en regenereren van de huid. Als je make-up op hebt, kan dit de huid hinderen in het proces van huidcelvernieuwing, wat kan leiden tot een verminderde huidkwaliteit op de lange termijn.

In plaats van make-up te laten zitten tijdens het slapen, is het beter om het te verwijderen voordat je naar bed gaat. Gebruik hiervoor een milde reinigingsmelk of micellair water en volg dit op met een hydraterende crème om de huid te verzorgen en te voeden. Op deze manier zorg je ervoor dat je huid de nacht door kan komen zonder dat het wordt belemmerd door make-up en kan het zich beter herstellen en regenereren.

Dus als je wilt dat je huid er gezond en stralend uit blijft zien, vergeet dan niet om je make-up te verwijderen voordat je gaat slapen. Je zult zien dat je huid je dankbaar zal zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen