Waarom we nachtmerries hebben en hoe we ze kunnen verminderen

  • Door Floor
  • Thursday 09 / 03 / 2023 0
Waarom we nachtmerries hebben en hoe we ze kunnen verminderen

Nachtmerries zijn een vorm van slaapstoornis waarbij iemand tijdens de slaap wordt overweldigd door angstdromen. Deze dromen kunnen zo realistisch en intens zijn dat iemand wakker wordt in een toestand van extreme emotie en soms zelfs in paniek. Nachtmerries komen voor bij zowel volwassenen als kinderen en kunnen regelmatig voorkomen of incidenteel optreden.

Er zijn verschillende oorzaken voor nachtmerries, waaronder stress, trauma, medicijngebruik en sommige gezondheidsproblemen. Bepaalde medicijnen, zoals antidepressiva en bloeddrukmedicijnen, kunnen de kans op nachtmerries verhogen. Ook kan het gebruik van alcohol of drugs de kans op nachtmerries vergroten.

Er zijn een aantal manieren om nachtmerries te verminderen of te voorkomen. Zo kan het helpen om een vast slaapschema te hebben, voldoende te slapen en te ontspannen voordat je gaat slapen. Het is ook belangrijk om je omgeving rustig en comfortabel te maken, zodat je gemakkelijker in slaap kunt vallen. Het kan ook helpen om voor het slapengaan geen horrorfilms of andere angstaanjagende media te kijken.

Sommige mensen kiezen ervoor om slaapmedicatie te nemen om nachtmerries te verminderen, maar dit is niet altijd de beste oplossing. Beter is het om te zoeken naar de oorzaak van de nachtmerries en deze op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld door te praten met een therapeut of door stress te verminderen door middel van ontspanningstechnieken zoals meditatie of yoga.

In sommige gevallen kan nachtmerries een teken zijn van een onderliggende mentale gezondheidsprobleem, zoals posttraumatische stressstoornis (PTSS). Als je regelmatig nachtmerries hebt of als je nachtmerries zo intens zijn dat ze je dagelijks leven beïnvloeden, is het belangrijk om professioneel advies te zoeken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen